Kaikkein ihanimmat viherkasvit juuri nyt

29.11.2017




Yksi ehdottomista suosikkitrendeistä sisustuksessa on erilaiset viherkasvit. Viherkasvit ovat kasvattaneet suosiotaan koko ajan ja viime vuosina niistä ovat innostuneet nekin, jotka silloin 90-luvulla vannoivat etteivät kanna yhtään kasvia kotiin, itseni mukaanlukien :) Viherkasvien hoitaminen on terapeuttista puuhaa, itse teen sen yleensä viikonloppuisin. Silloin on aikaa kastella ja suihkutella. Jutellakin niille kannattaa.

Muodikkainta on, että erikokoisista ja erilaisista kasveista kootaan tasoille näyttäviä ja isoja ryhmiä. Ruukut saavat olla reilustikin erilaisia keskenään, se tuo vaan mielenkiintoa asetelmiin. Ruukuissa näkee todella paljon terrakottaa, mieluiten kuluneena sellaisena, myös koreja käytetään paljon ruukun suojina. Ylläolevassa kuvassa messinki näyttää kivalta saviruukkujen rinnalla.

Nämä kuvat ovat Plantagenin, heillä on todella kivasti stailatut kuvat nykyään ja heidän sivuiltaan löydät massoittain inspiraatiota ja tietoja kasveista. Olen myös aina saanut asiantuntevaa opastusta kasvien hoitoon Plantagenin myyjiltä. 


Kuvat Plantagen


Listasin tähän alle mielestäni kaikkein ihanimmat viherkasvit juuri nyt: 

1. Peikonlehti. Iki-ihana ja maailman helppohoitoisin mummokasvi. Peikonlehti löytyy varmasti jokaisen sisustusintoilijan kotoa. Varoituksen sana kuitenkin! Tämä kasvi kasvaa TODELLA nopeasti, joten nurkat voivat tulla nopeasti vastaan. Tämän takia pidän Peikonlehteni aina lattialla, tasotila ei yksinkertaisesti riitä. Olen muuten huomannut, että Peikonlehti viihtyy parhaiten altakasteluruukussa, näin veden määrä pysyy koko ajan optimaalisena eikä liikakastelun vaaraa ole. Myös lasiset kastelupallot ovat kauniita ja käytännöllisiä. 

2. Lyyraviikuna. Tämä kasvi on upea ja todella näyttävä. Olen nähnyt Lyyraviikunan, joka oli parikymmentä vuotta vanha ja se ulottui lattiasta kattoon. Pienempiä olen nähnyt ainakin Plantagenissa.

3. Banaanipuu. Tämä on hieman harvinaisempi ja arvokkaampi kasvi. Itse näin hienon Banaanipuun Espoon Garden Livingissä. Kannattaa muuten vierailla siellä mikäli asut lähistöllä, ihanan inspiroiva liike!

4. Pylvästyräkki. Erehdyttävästi jättimäistä kaktusta muistuttava kasvi on vaatimaton ja kestää laiminlyötiä. Erityisen kaunis saviruukussa.

5. Kilpipiilea. Tämä symppis pyöreälehtinen kasvi on ollut pinnalla jo pitkään. Mielestäni se on kaunein pienenä, nimittäin ikääntyessään se alkaa kasvattaa vartta ja menettää hieman hauskaa muotoaan.

6. Aitoviikuna. Todella trendikäs nyt ja kesällä ei löytänyt lehteä tai blogia missä ei olisi törmännyt Viikunapuuhun. Talvella tosin Viikuna pudottaa lehtensä ja talvehtii pimeässä ja mahdollisimman viileässä. En siis ostaisi Viikunaa nyt, vaan odottaisin kevääseen ja kesäksi kantaisin sen ulos.

7. Ilmakasvit. Yksi tuoreimmista trendeistä on ilmakasvit ja ne ovat itsellenikin vielä aika tuntemattomia. Kauniita ne ovat ja ilmakasvin voi sijoittaa vaikka sohvapöydän asetelmaan, jopa suljettuun astiaan jos vaan muistaa tuuletella kasvia silloin tällöin. Ilmakasvejakin täytyy kastella, sen voi tehdä joko suihkuttelemalla tai kylvettämällä. Hyvät hoito-ohjeet löydät täältä

8. Avokado. Tämä on ilmakasvien lisäksi seuraavaksi listallani. Pinterestistä ja Googlesta löytyy ohjeita miten oma Avokado kannattaa kasvattaa.




Tässä kuva omasta olohuoneestani, jossa käytin hieman luovuutta ruukussa nuupahtaneen kummituspuun elvyttämiseen. Huuhtelin juurista mullat pois ja laitoin veteen maljakkoon. Tuoreen veden vaihdoin noin viikon välein. Muutaman viikon sain tällä kasville lisäaikaa ja olihan tuo kaunis katsella.

Oletko sinä lähtenyt mukaan viherkasvitrendiin?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti