Arvokkuutta henkivä Tapiolan Tammi

13.11.2017














Espoon Tapiolaan, aivan uuden keskustan tuntumaan nousee Metsä-Tapiolan rakennuttama Jalopuiden kortteli. Talot ovat 13-kerroksisia arvokkuutta henkiviä kerrostaloa, joiden ikkunoista ja terasseilta avautuvat huikeat maisemat yli Espoon ja Suomenlahden. 

Jo porraskäytävässä tietää tulleensa arvokkaaseen taloon; aulat ovat valoisat ja tyylikkäät ja asukkaiden käytössä on kaksi hissiä. Autohallista voi nousta suoraan ylempiin kerroksiin. Talon autopaikat sijaitsevat kahdessa tasossa pihakannen alla. 

Talot henkivät paitsi arvokkuutta, myös Tapiolalle tyypillistä ajatonta ja modernia arkkitehtuuria. Ne istuvat puutarhakaupunkimaiseen ympäristöönsä saumattomasti.

Tämä oli jo neljäs stailaamamme asunto jalopuukortteliin ja mielestäni niistä ehdottomasti kaikista hienoin. Asunnon pohja on todella toimiva ja neliöitä löytyy 140. Lisäksi asunto on toiseksi ylimmässä, eli 12. kerroksessa. Sitä kiertävät suuret terassit ja niiden henkeäsalpaavat näkymät saivat kyllä jalat alta. Pidemmittä puheitta, tässä kuvatulvaa:














Suuri olohuone avautuu heti eteisestä. Kahteen suuntaan olevat suuret ikkunat tuovat valon sisään esteettä. Tila on selkeä sisustaa; huone on niin suuri että avaruuden tuntu säilyy koko ajan. Ehkä parasta tässä tilassa on kaunis ja näyttävä takka, joka toimii katseenvangitsijana sohvalta ja ruokapöydästä käsin.

Sohvaksi valikoitui Ht-collectionin lämpimänharmaa Como. Sohvapöytä, joka oli alunperin tammen värinen, on maalautettu mustaksi. Pöytä on myös Ht:n. Matto on tuttu Ikean Ådum ja tekstiilit H&M Homen ja Artekin. Hauska konjakinvärinen tekonahkatyyny löytyi Eurokankaasta. Musta tv-taso on Junetin ja se on hankittu Vepsäläiseltä. Adean pieni L-pöytä on kätevä liikutella missä sitä eniten tarvitsee, näitä saa Vepsäläiseltä valkoisina, mustina ja harmaina.

Samassa tilassa on myös ruokailutila, jonne sijoitimme kuuden hengen ruokapöydän. Pöydän läheisyydessä on käynti keittiöön. Pöydän yllä valaisee kotimaisen Secton Octo. Astiat ovat Casan mallistoa.











Kurkistus keittiöön: täällä huomaa korkealaatuisten materiaalien käytön. Kaapistot ovat laadukkaat ja kokovalkoinen on aina muodissa. Välitila on tyylikästä valkoista lasia. Ikkunan edessä oli sopiva paikka Ikean kärrylle, johon voi asetella viherkasveja tai vaikkapa astioita. 











Tässä keittiö eteisestä päin katsottuna. Tila on valoisa suuren ikkunan ansiosta. Tykkään tästä kovasti, keittiö on tavallaan erikseen mutta kuitenkin aivan ruokailutilan ja olohuoneen yhteydessä. Huoneessa ei ole ovia vaan kulkuväylät ovat väljiä.





Pienimmän makuuhuoneen sisustimme koululaisella. Luksusta on, että lapsellakin on oma sisäänkäynti suurelle terassille. Tänne istui saumattomasti Ikean pöytä ja sen kaveriksi Kartellin Masters-tuoli. Valaisin ja matto ovat Ikeasta. Ihanat persikanväriset vuodevaatteet ovat Balmuirin viime kevään mallistoa.







Makuuhuone on rauhallinen, värimaailma on beigen ja harmaan sävyjä, terästettynä ripauksella mustaa.

Sängynpääty ja yövalaisimet ovat Ikeasta ja yöpöydät Kodin ykkösestä. Tukholma-juliste on Desenion. Vuodevaatteet ovat H&M Homen mallistosta. 

Tästäkin huoneesta on käynti terassille numero kaksi. Parasta tässä on kuitenkin nerokas yhteys kylpyhuoneeseen, jonka näette alla: 




Tämä näkymä on makuuhuoneen ovelta päin. Tähän kylpyosastoon pääsee myös kuvasta katsottuna vasemmalta. Kuinka ihanaa, että tilaa on riittävästi. Tässä tilassa siis wc, sauna, kahden sadesuihkun pesutila ja tämä kaunistautumistila suurine peileineen ja kaapistoineen. Tällaista ylellisyyttä harvoin näkee kerrostaloissa!






Tässä suuri pesuhuone toisesta suunnasta, täältäkin luonnollisesti käynti vilvoitteluterassille. 



'


'


Asunnon kulmassa on hienoilla merinäkymillä varustettu suuri makuuhuone. Tämän sisustimme tilavaksi kotitoimistoksi. Suuren ikkunan alle sijoitimme työpöydän, joka koostuu Muuramen laatikostoista ja Ikean pöytälevystä. Työtuoli on Jyskistä. Pienemmän ikkunan alle Adean Camp-sohvan palanen sopi mainiosti. Tähän kodikkaaseen lukunurkkaukseen toimme väriä Ikea vihreällä Ådum-matolla ja Gladom-pöydillä. Juuri pari päivää ennen stailausta oli julkistettu Ikean ja Hayn yhteistyömallisto Ypperlig ja sen kauniit vihreät piensisustusesineet pääsivät somistamaan tätä huonetta. Sohvaa vastapäätä on kaksi Ikean matalaa Valje-hyllykköä.




Todellista luksusta näissä uudiskohteissa on näin tilava ikkunallinen kodinhoitohuone. Tilaa on pyykkitornille ja tasotilaa pyykin viikkaamiseen. Kaikki märkätilat on laatoitettu ja värivalinnat ovat ajattomat - tummanharmaata lattioissa ja valkoista laattaa seinissä.




Tälle terassille on käynti päämakuuhuoneesta ja kylpytiloista. Kyllä tässä kelpaisi vilvoitella saunan jälkeen tai vaikkapa nauttia aamukahvit!




Tässä kuva hulppeasta terassista, jolle on käynti sekä olohuoneesta että lastenhuoneesta. Terassi jatkuu vielä avoterassina kulman taakse, siitä minulla ei ole kuvaa. Tällä lasitetulla puolella on koko matkalla avattavat lasit, joten kesäkuumalla terassin saa viileäksi. Toisaalta suojaavien lasitusten ansiosta ei tarvitse huolehtia sohvien pehmusteista tai tekstiileistä vaan ne voi huoletta pitää ulkona. Kalusteet ovat Iskun mallistosta. 

Sellainen hulppea asunto tällä kertaa, mitäs piditte? Minä ja koko Stailian tiimi todellakin pidimme, pääsemme tässä työssä kyllä toinen toistaan huikeimpiin asuntoihin.  Tämä asunto on myynnissä ja tänne voit muuttaa vaikka heti, myynti-ilmoituksen löydät täältä

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!















































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti